BH AD SCHHII BHP 1 RAPUNZEL VON ARLETT körklasse 1a 

 

  

 

F: 10.05.2002 reg. SZ 2105387

 F: Kliff vom Trollbachtal

M:   Ussi von Arlett

HD: A

AA: A
Eiere: Kjell Egil Johannessen og Trond-Egil Groth

 

Rapunzel er nå over 10 år, og er en herlig pensjonist her i Sande  !!!!!!

 

 

Rapunzel er utstilt bare en gang som voksen i Norge, og fikk CERT OG BLE BIR på Biri i avd. Opplands utstilling den 29.4.06.
Hun er utstilt senere som veteran, med både CK og HP.
Vi i kennel Trinento er ekstra stolte av vår første TYSK IMPORT. Hun har vist at hun virkelig duger. Hun har foreløpig hatt to meget bra valpekull. Vi har selv klart å avlegge en brukshundprøve med Rapunzel , nemlig BHP 1 - samt at vi også har vunnet en utstilling og fått CERT med henne. Hva mer kan en ønske/forlange av ei tispe. Rapunzel har avlet bra, fungerer bruksmessig - og har prestert topp på utstilling !!!!!!!

 

KÅRINGEN TIL RAPUNZEL, FORETATT DEN 3.4.04 I NORTORF, AV KÅRINGSDOMMER: HANS-JURGEN BEGIER.
GroBe, gehaltvolle, mittelkraftige, trockene, feste, etw. gestreckte, ausdrucksvolle Hundin. Sehr guter Widerrist, u. Ruckenlilie, normale Lage und Lange der Kruppe, sehr gute Lage des Schulterblattes, Oberarm sollte etwas langer sein u. etwas schrager liegen, sehr gute Hinterhandwinkelungen, ausgeglichene Brustverhaltnisse, korrekte Front. Geradetretend, sehr gute Gange, kraftvoller Nacschub, Vortritt sollte etw. freier sein. Wesen sicher, TSB ausgepragt, LaBt ab. 
Besondere Vorzuge: Typ und ausdruckvolle Zuchthundin.
Rapunsel er også utstilt i Tyskland i Jugendklasse (unghundklasse) med resultat SEHR GUT den 29.6.03.

 

Her er Rapunzel i trening sammen med Trond i krets 32 i Ringkøping på treningsamling i august -05. 
Figurant er klubbens formann Karl Frost.

Rapunzel er født: 10.5.02 hun er HD FRI og AD FRI - og har en HD index på 83 (meget bra). Hun er GRÅ av farge og tok sin Schh I den 21.2.04.
Rapunzel ble kjøpt av kennel Trinento høsten  2003.Hun avla Schh I med meget bra resultat, og hun tok sin körung i Tyskland, før hun kom hjem til oss her i Norge.
 
Rapunzel er en meget arbeidsvillig tispe, som fører en av kennel Arletts beste morslinjer. Hennes mor Ussi har avlet flere topphunder, deriblant Schh II Rimini von Tronje som ble V1 på tysk vinner i 2002.
Rapunzel sin far var en meget lovende hannhund, han ble bla. SG 11 på tysk vinner i klasse 12-18 mnd. i 2001, men ble dessverre  overkjørt av en bil og døde ved ca. 3 års alder.
Rapunzel kommer fra et kull på 6, hvorav 2 i kullet var grå. Vi har alltid likt grå schafere, og kennel Arlett har jo vært ledende i Tyskland på de grå høyavlslinjene. Når Rapunzel selv får valper, får hun både grå og normalfargede valper. Gråfargen er f.eks. en pigmentforsterker, for de neste generasjonene. For flere opplysninger vedr. genetikk om grå schafere, anbefaler vi at dere søker dere inn på kennel Arlett sine hjemmesider.
 

Astor av Trinento (Ritmo von Arlett-Rapunzel von Arlett)

1
Ajax av Trinento (Ritmo von Arlett- Rapunzel von Arlett)

 

Rapunzel har hatt 3 kull på kennel Trinento og et kull for kennel Cayira. Astor og Ajax (bildene over)  kommer fra hennes siste kull. Hun har pr. sommer 2010 enda ikke gitt HD på noen av avkommene sine som er røntget - og det er vi SVÆRT stolte av. Hun har heller ikke avlet noen langhår. I våre linjer har Rapunzel nå blitt bestemor, da hennes datter Pakira har fått valper. Disse hundene har videreført Rapunzel sine gode egenskaper - og heller ikke Pakira har gitt hd på sine valper.

 

 

      
 
JULI 2011 - RAPUNZEL PÅ TRENING I TYSKLAND - 9 ÅR GAMMEL.
 
 
Katarina var stolt hundefører for Rapunzel i OG Hitzhusen.
 
 
17.6.12 Rapunzel ble tildelt CK i veteranklassen på avd. Oslos
spesialutstilling på Skeidbanen av tysk dommer Lothar Quoll - over 10 år gammel !!!
 
 
27.07.12   Rapunzel på Dagalifjell.
 
 
 

trinento.com © 2010 :: post@trinento.com :: Kennel Trinento

www.trinento.com