NYHETER


For å få siste nytt med en gang - følg oss gjerne på facebook! Whippetene kan du følge på facebook her.

For å lese eldre nyheter, trykk her (1) eller her (2) eller her (3) eller

her (4)01.09.20 Nå teller vi ned til Trinento-treffet!! Som i fjor vil Knut ta med kamera og ta ett eller flere bilder av hunden din om du ønsker det - til en pris av 150 kr pr. bilde - flotte bilder og varige minner av din firbente venn.  Her foto tatt på fjorårets treff av Delfi !

29.7.2020 Husk å sette av helgen 4-6.9.2020 for årets Trinentotreff.  I år er det  20nde gang treffet arrangeres. Garantert mye moro for to- og firbente!

27.8.2020  Mandagstreningene starter opp igjen førstkommende mandag 31.8.2020!  Se Mandagstreninger for flere opplysninger.

02.07.2020 Bine, Zelda, Tascha og Delfi på ferievisitt hos Ranja (lengst til v.)

01.07.2020 Klipp fra avisa Finnmarken. 

Her er det en reportrasje om en Trinento hund i Finnmark

22.06.2020 Siste trening før sommerferien markert med tradisjonell grilling, LP-øvelser og miljøtrening.  En riktig god sommer ønskes alle våre valpekjøpere!

30.05.2020. Klipp fra Sande Avis (klikk for større bilde)

27.5.2020 Søsknene Yzzi og Yarro avbildet på sin 11 årsdag️ Yzzi på sin 11 årsdag, flankert av sin datter Tascha på venstre side og barnebarn Zelda på høyre side

25.05.2020 Klipp fra Adresseavisa

16.5.2020 R-kullet 6 år i dag - Gratulerer med dagen!

11.05.20. Årets første trening er gjennomført!  Hele 25 ekvipasjer hadde tatt turen til årets første Trinento-trening i dag. Treningen ble gjennomført i samsvar med NKK's smittevernsråd.  Enkelte hilse-øvelser måtte derfor gjennomføres med "Coronavri", men treningen lot seg like vel gjennomføre med stort utbytte for de fremmøtte.  Vi gleder oss til neste mandag!

05.05.2020 Mandagstreningen starter opp igjen!

Mandag 11. mai 2020 kl 1800 starter vi endelig opp igjen mandagstreningene på vanlig sted ved Åssiden Videregående skole. (veibeskrivelse)

 

NB! Det er foreløpig åpnet opp for aktiviteter for inntil 50 personer så lenge smittevernstiltakene forøvrig overholdes.  Det betyr at vi må overholde avstandskravet

på 1 meter og at alle som møter må være uten symptomer på smitte.

Vi må som ansvarlig arrangør registrere alle fremmøtte og ber om forståelse for dette.

Velkommen til trening!

01.05.2020 Zackie av Trinento er godt på vei i svangerskapet.  Ca. tre uker igjen til fødsel.  Nå har hun fått Hills Puppi Medium hundemat - og vi har fått valpekassa på plass.  Nå gjenstår jevn mosjon og rolige dager fremover.

Vi gleder oss veldig!

25.04.2020 Her er flotte Vargo Canto av Trinento,  12 år den 24.4.2020, still going strong, til eiernes store glede!

16.04.2020

Nina og Zansa av Trinento tilbrakte torsdagen på Rune Moens Hundesenter og her er  betraktninger fra han og eier:

Hei! 

Da har vi omsider kommet hjem fra kurs etter en lang dag. Utelukkende positive tilbakemldinger på Zansa.


"VURDERING: 


Tilgjengelighet: Åpen og tilgjengelig. 

Jaktkamplyst: Middels. Tenderer mot stor.

Sosial kamplyst: Middels.

Temperament: Tilpasser seg lett. Livlig og nysgjerrig.

Skarphet: Ubetydelig.

Forsvarslyst: Ubetydelig.

Nervekonstitusjon: Ok grunnstressnivå. Godkjent konsentrasjon. Rask avreagering. 

Hardhet/førbarhet: Middels hard.

Mot: Krever førerstøtte i de fleste situasjoner. 


Dette er en super hund til en aktiv familie. Sosial og frimodig. Herlig vesen, familiehund og tur-hund. Hun liker også veldig godt å bruke nesen. Søker bra, og har god utholdenhet. Har invitert eierne hit til sporkurs en helg. Eierne har vært veldig heldig med individ :-)"


Ja veldig moro med slike tilbakemeldinger! Skal opp igjen på sporkurs og rundering om ikke lenge. God nese på frøkna. 


Rune Moen vi var hos. 

Han hadde hørt om Trinento og hadde bare positivt å si. Han har vært borti mye dårlig schäfer, så han sa det var gøy å få inn en bra en. Figuranten på kurset anbefalte oss å melde oss inn i norsk redningshund, så veldig gøy at folk ser potensialet i henne. 


Vi fikk ny innputt ang passering av hund i dag. Hun har bygget opp høye forventninger når vi møter en fremmed på tur. Så svært lærerikt med god innputt og nye positive metoder som fungerer!  


Må si jeg har skutt gullfuglen når det kommer til Zansa!


15.04.2020

Zackie av Trinento bekreftet drektig

Foto: Katarina Groth

08.04.2020 

Delfi på strandbesøk.  Se flere bilder her.

(Klikk på bildet for større versjon)


5.04.2020.

Med ønske om en god Påske til alle valpekjøpere og hundevenner!

23.03.2020  Da er vår kjære følgesvenn gjennom drøyt 9 år Gandhi kommet til hunde himmelen . Han har vært frisk bestandig , men siste måneden har sykdommen tatt tak - fire veterinær besøk,det siste på fredag - og vi - hele tiden med håp. Men klokken 1130 i dag måtte vi ta den tunge avgjørelsen. Vi minnes han som en sunn og frisk flott hannhund , trofast og lydig - men noe lite impuls kontroll....Det er så uendelig trist - tårene triller - men det var ikke noe valg i dag dessverre ! Den verste dagen som hunde elsker- takk for alle fine stunder Gandhi-gull !!!! 

19.03.2020

Zackie av Trinento ble i dag paret med BH Falkøen's Vento.

Dersom alt har klaffet, så ventes Trinentos første rene langhårskull i siste halvdel av mai. Valpene vil være leveringsklare i midten av juli.

 

Både Zackie og Vento er selvfølgelig friske og HD/AD-frie, og kombinasjonen er godkjent etter Norsk Schäferhund Klub sine regler for avl. Begge hundene er avlsgodkjente.

 

Vento er en stor, velpigmentert hannhund med et trivelig gemytt. Vento er sparsomt utstilt, men er Norsk Vinner i 9-12 mnd hannhund i 2016, og har Excellent fra NKK-utstilling. Hans mer kjente bror, VA1 (N, S, DK) N UCH IPO2 NV-17 Falkøen's Vasko, er derimot svært høyt premiert i Skandinavia og har også avlet solid når det gjelder ledd, eksteriør og mentalitet. Vi håper at bror Vento vil bidra like positivt i avlen som det Vasko har gjort.

 

Zackie er ei aktiv og energisk tispe på 2,5 år som kommer fra en morslinje vi kjenner veldig godt. Her kommer det nesten uten unntak energiske, arbeidssomme hunder med mye temperament. Zackie har bestått k-test og er stilt ut med Excellent CK. Hun kommer fra et kull på fire tisper, hvorav tre har A-hofter (siste hund har ikke røntgede hofter) og alle fire har 0-albuer.

 

Dette blir Zackie sitt første kull, og vi gleder oss til vårt første rene langhårskull. Etter denne kombinasjonen forventer vi temperamentsfulle hunder med god mentalitet og godt eksteriør. Ut i fra leddstatistikken hos mor- og farslinjene, forventer vi også gode leddresultater. En hund fra denne kombinasjonen vil sannsynligvis være en aktiv, kvikk hund som vil trenge en god del stimuli (både mental og fysisk trening) for å trives.

 

Valper hos oss i kennel Trinento har en «travel» periode fra de er 4-8 uker. Dette da vi ønsker at de skal ha erfaring med å kjøre bil, komme på innkalling, gå i bånd, være borte på besøk, ha utforsket forskjellige miljøer mm. Valpene får være med på jobb, og de får treffe både små og store tobente, andre firbente enn mor, samt katt. Vårt mål er at de skal være best mulig rustet for å møte verden der ute uten mor og søsken, sammen med sin nye flokk.

 

Valpene leveres med veterinærattest, chip, vaksine og valpepakke fra Hills hundefôr og Agria dyreforsikring, og de har selvfølgelig fått jevnlige ormekurer i løpet av ukene hos oss. Du får også ett års betalt medlemsskap i Norsk Schäferhund Klub.

 

Som valpekjøper hos oss følger vi deg opp gjennom hele hundens liv. Du er velkommen på våre ukentlige kenneltreninger (vår- og høst) i Drammen, samt på vårt Trinentotreff i Kongsberg hver høst. Alle som ønsker er velkomne til å være med oss på utstillinger, mentaltester mm.

 

Dersom du er interessert i en valp etter Zackie og Vento eller ønsker å vite mer om kullet, ta gjerne kontakt med Trond-Egil, mob: 92069020, for en hyggelig hundeprat.

14.2.2020

Flora av Trinento har fått et nytt hjem hos supre folk i Larvik.  Lykke til med en topp valp!

Da har alle i F-kullet fått nye eiere - bortsett fra Fancy som bor igjen her i Sande

27.1.2020

En dag i året har vi undervisning her på Kennel Trinento -og det er når Melsom VGS kommer på besøk. Underviser i avl, oppdrett , hund, helse, valpepregning mm . I dag med F kullet som praktiske eksempler . Takk for besøket og velkommen tilbake ! 

(Klikk på bildene for større versjon)

22.01.2020

Sommer i Januar!

Fra venstre; Delfi, Chilli, Bine, Zelda og Gandhi ute og koser seg i det fine været!

18.01.2020

Winterhallen Schau i Schleswig

Lørdag 18.1.20 var vi på den tradisjonelle vinterutstillingen i OG Schleswig. Se mer på resultatsiden


29.12.2019

Søndag 29.12.19 fødte NV CH Armanis Shining Bright av Trinento 7 valper, 4 hanner og 3 tisper.  Se mer på valpesiden.


13.12.2019

Fredag 13.12.19 fødte BH AD IPO1 Tascha 8 valper, 3 hanner og 5 tisper! Leveringsklare fra 7. februar. Se mer på valpesiden.

02.12.2019

Da er årets siste Trinentotrening historie. Tradisjonen tro avsluttet vi kvelden med varm gløgg og julekaker.  Jammen ble det ikke en liten julehilsen til de fremmøtte også!  Mange fremmøtte gjorde kvelden til en verdig og flott avslutning på sesongen.  Takk til alle dere som møter opp og beriker treningene våre.  Vi ønsker alle våre valpekjøpere i det ganske land en fredelig og god førjulstid.

                        

                        

trinento.com © 2010 :: post@trinento.com :: Kennel Trinento