Team Trinento

 

 

 

Litt om oss selv:

 

Torill

 

Torill har drevet med hunder så lenge hun har levd. Hun ble født på Grünerløkka, og vokste opp på Romsås. Her var hun fast hundelufter for naboenes hunder. Det var gjerne 4-5 hunder av gangen som var med på tur før middag, lå i gangen hjemme og ventet mens Torill spiste middag, for så å gå ny tur etter middag. Så ble de levert til sine respektive hjem.

 

I de senere årene har hun drevet svært aktivt med schäferhund. Siden 1990 har hun vært aktiv med egne hunder i konkurranser. Det startet med ENO som hun førte fram som BRUKSHUND CHAMPION, samt sølvmedalje i NM for brukshunder. Hun konkurrerte helt opp til eliteklassen i lydighet, fikk frem Ricki som UTSTILLINGS CHAMPION, har både brukshund kåret og avlskåret en rekke hunder. Er instruktør 1 i Norsk Kennel Klubb (NKK) . Er godkjent figurant på mentaltest. Holder jevnlig kurs for Norsk Schäferhundklubb avd. Kongsberg. Bruker nå sin kunnskap innenfor vår kennel!  

RAPUNZEL, TORILL OG XTRA Sommer 2009 ( NV)

 

Trond

 

Trond-Egils hundeliv begynte for fullt da han traff Torill i 1990. Sin første egne hund var schäferen Ina, som han i 1992 godkjente som politihund (narkotikahund). Året etter ble Ina også lavinehund i politiet. Begge disse godkjenningene opprettholdt ekvipasjen, etter hvert 2. år å ha vært i gjennom regodkjenning, helt fram til Ina ble pensjonist i år 2000.

På disse årene var de ute i tjeneste, og skaffet seg solid praktisk hundeerfaring. Parallelt  med dette konkurrerte de innenfor brukshund, utstilling og lydighet (opp til eliteklassen). Etter hvert ble også interessen for oppdrett stor. En interesse som har blitt større og større, er interessen for stamtavler og linjer, og det å sette sammen rette kombinasjoner innefor oppdrettet. Utover i det nye årtusenet, har interessen for RIK (altså SCHH-BHP-IPO) blitt stor. Har selv avlagt prøver både i Danmark og Tyskland. Har deltatt på motprøver med egne hunder både på Norsk- og Svensk vinner. Er RIK figurant i avdeling Kongsberg. Er utdannet instruktør 1 i Norsk Kennel Klubb (NKK) , og er  AUTORISERT KARAKTERTEST DOMMER, MENTALTEST (MH) DOMMER, SAMT UTHOLDENHETSPRØVEDOMMER OG FERDSELSPRØVEDOMMER I Nkk. Har de senere årene reist mye til Tyskland for å lære om RIK, og skaffet seg mye nyttig erfaring på disse kombinert trenings-/ferieturene.

 

Camilla

 

 

Camilla er født i 1994 og har drevet med hund siden hun kom til verden. Hun starter i år (2010) på Sande videregående skole. Camilla er en ei pliktoppfyllende jente som takler hundene på en utmerket måte. Camilla liker å gå på ski og spille fotball. Hvor hun er aktiv utøver både sommer og vinter. Har for tiden ikke en egen hund, men bidrar sterkt inn i vårt oppdrett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Camilla og Chelsi

(Foto: Anna Victoria Mikkulainen)

 

 

 

Katarina

 

Katarina er født i 1998, og har fra hun var bitte liten hatt et naturlig og godt håndlag med dyr. Hun var ikke store jenta før hun satt i valpekassa og "ordnet opp" med de små. Katarina synes det er moro å være med på utstillinger og har sin unge alder til tross, utmerket seg som en god handler i utstillingsringen. Hun har også katten Pusur og hesten Hroi (islandshest) som hun holder på med i tillegg til at hun er aktiv utøver i skisporet om vinteren.

 

 

 

 

 

 

 

Katarina og Yzzi

 
 
 
 
Anne-Grethe og Tor Egilhar vi kjent siden starten av 2002. Da kjøpte de Jarro av oss. De har tidligere hatt schäferhund, har også hest, og er hjemmehørende på Fagerstrand. Noen år senere skulle de passe Tequila for oss, og hun har siden bodd der !!! De har hatt 2 kull på Tequila for kennel Trinento. De har nå også Astor av Trinento. De har blitt våre nære og kjære venner, og vi har mange fine stunder sammen med dem. Det være seg trening med hunder, ferie - og fjellturer - samt kos i heimen. Tor-Egil er fast partner med Trond-Egil på "parringsturer" til Tyskland.  De er ekte dyre elskere, og har gitt valpekullene den absolutte beste starten på sine hundeliv.
 
 
 
 
 
Ragnhild og Harald ble vi også kjent med i 2002. Vi møtte dem tilfeldigvis under Notodden bluesfestival. Ragnhild har tidligere vært aktiv med schäferhund, men så hadde hesteinteressen tatt litt over. De overtok vår norske vinner Lexie, og gjorde en kjempejobb med henne. Senere fikk de også Pakira, som de har hatt 2 kull på for kennel Trinento. Ragnhild er mest aktiv i utstillingsringen, og hundene deres er alltid godt trent og i utmerket kondisjon. Vi har hatt mange trivelige stunder sammen med med Ragnhild og Harald, både i forbindelse med hundetreff, men også i fjellheimen. Vi tilbringer nyttårs aften sammen i Tuddalsfjellet hvert år. De er hjemmehørende i Skien. Kullene som vokser opp her får også den best tenkelige pregningen i startfasen på sine liv.
 
 
 
 
 
 
Laila og Kjellble vi kjent med i 2003, da de kjøpte hund av oss. De hadde også hatt hund tidligere, og de har også hest. Etter at de mistet den flotte langhårede hannhunden sin, så overtok de Vivi. De hadde valper på Vivi i hhv 2009 og 2010, og vi håper på et kull til i 2011. De i sammen med deres yngste datter Sandra, har også Xabi fra kennel Trinento. De trener litt lydighet og utstillingstrening. De har et flott feriested (småbruk) i nærheten av Gransherad, hvor vi bodde før !!  Valpene som vokser opp hos Laila og Kjell i Solbergelva for den best tenkelige starten på sine hundeliv.
 
 
 
 
Bente og Nicolaihar kommet inn i oppdrettet i rakettfart. Bente fikk Thelma i 2007. Siden har det gått slag i slag for advokat ekteparret fra Bekkestua. Bente har konkurrert i lydighet og avlskåret Thelma - helt på egenhånd. Nå har de også Ylva, som hun bla trente opp til SG12 på Norsk vinner 2010. Nicolai er supersprek, og holder begge tispene i topp kondisjon. Sommer 2010 hadde de Ultra sitt kull for kennel Trinento hjemme hos seg. Bedre oppvekst kunne de ikke fått !!!!
 
 
 
 
Marit og Kjell-Egiler Trond-Egil sine foreldre i Drammen. De hadde en langhåret schäferhund gjennom 1990-tallet, før de fikk Fia, som de hadde mye glede av. Hun hadde 2 kull og senere har de fått Xandra - som vi forhåpentligvis skal ha et kull på etterhvert. De er med i avd. Kongsberg - og Xandra er med dem overalt - i deres pensjonist tilværelse. Kullene som blir født der, blir fulgt opp som om det var deres barn.....
 
 
 
 
 
Per-Øystein er Trond-Egils bror. Han har selv ingen egen hund. Men han er hundelufter og medhjelper på mye av det som skjer i kennel Trinento. Han er med i avd. Kongsberg og er fast hundepasser for sine foreldre !!!
 
 
                                                                                    Hermann 2010
 Hilde og Nemi
Hilde og Aage har vært faste innstruktører på Trinento-treffet i en årrekke. De har selv vært innstruktører for "Din beste venn" i Oslo. Begge har bakgrunn fra forsvaret, og Åge har også utdannet Indy til militær tjenestehund. Hilde har Nemi hun trener med. I 2009 ble de foreldre til Herman og kjøpte seg en flott plass i Ytre Enebakk. De er våre gode venner og medhjelpere.
 
 
 

trinento.com © 2010 :: post@trinento.com :: Kennel Trinento

www.trinento.com