BH AD SCHHI VIVI AUS AGRIGENTO

Körklasse 1a

 

F: 050304

F: Hulk von der Rohburg

M: Nenni aus Agrigento

HA: A

AA: A

Eiere: Laila og Kjell Karlsen

 

 

Vivi sin søster SCHHIII VARI AUS AGRIGENTO plasserte seg for øvrig meget sterkt på Siegershow, idet hun ble V33.
Vivi ble kåret i körklasse 1 i Tyskland lørdag 7.4.07 for kåringsdommer Begier.
LIVSTIDSKÅRET

Den 4.7.09 i Køln ble Vivi livstidskåret i Tyskland for körmeister Begier.

Her er kritikken til Vivi på kåringen i Tyskland den 7.4.07 for Hans-Jürgen Begier: 

GroB, gehaltvoll, mittelkräftig, trocken und fest, gestreckt, guter Typ und Ausdruck. Sehr guter Widerrist, gerader Rücken, die etwas abschüssige Kruppe ist von gutter Länge, gute Vor-, sehr gute Hinterhandwinklung, ausgeglichene Brustverhältnisse, korrekte Front. Gerade Schrittfolge, geräumige, flüssige Gänge mit kraftvollem Nachschub und gutem Vortritt. Sicheres Wesen, TSB ausgeprägt; läBt ab.

 

Historien om Vivi begynte egentlig tidlig i 2004. Vi var med sentralt i arrangementskomiteen til Norsk Schaferhundklubb avd. Kongsberg, og arrangerte stor utstilling/skue i Solberg Sport- og kultur senter. Til å dømme utstillingen hadde vi fått selveste Leonard Schweikert fra Tyskland. Schweikert var en trivelig person, og vi ble godt kjent med han denne veekenden. Vi fikk hans id-kort, og avtalte å ta kontakt med han om en stund, for om mulig kjøpe ei tispe fra han i Tyskland. Schweikert er blant de mest brukte dommerne i Tyskland, og har flere ganger dømt brukshund klasse tispe på Siegerschau i Tyskland. I tillegg har han et meget velrenomert oppdrett, som heter AUS AGRIGENTO.

Vi holdt litt kontakt med han på email, og det var snakk om å kjøpe en valp. Vi fant etter hvert ut, at det å kjøpe valp var komplisert med tanke på rabbiesvaksine, blodprøve m.m. - og samtidig litt sjansespill, for en vet jo aldri hva det blir ut av en valp når den blir voksen. Men for å gjøre en lang historie kort, så fikk vi email fra Schweikert, og en av hans sammarbeidspartnere vinteren 2006.

Vi fikk tilbud om å kjøpe VIVI AUS AGRIGENTO.  Vivi har HD normal (fri) og ED normal (fri) - og en ZW (hd-index) på 77 - noe som er utrolig bra. Vi likte hennes stamtavle meget godt, og undersøkte statistikk på de øvrige i kullet hennes og foreldre med mer og det var meget solide tall som kom for en dag.

Hennes far Hulk von der Rohburg ble V15 på Siegerschau i Karslruhe i 2004 og moren er Nenni aus Agrigento som ble SG2 (Vice siegerin) i unghundklassen  på Siegerschau i Düsseldorf i 2001. Vivi er innavlet på en av Schweikerts beste nedarvere 3-2 på Gusta aus Agrigento. Gusta er bla. mor til den kjente avlshunden Wallace aus Agrigento, Kenti aus Agrigento (SG 3 i unghundklassen på Siegershow  i Nurnberg i 1998), Whitney aus Agrigento (V3 på Siegershow i  Bremen i 2000) og altså Nenni aus Agrigento (SG 2 som nevnt over).

Vivi har flere plasseringer som SG 1 på utstillinger i Tyskland, og har også hevdet seg høyt opp på mange utstillinger der nede.

Eiere av Vivi var Anderas Bökamp (eieren også av Nenni) og Leonard Schweikert.  Vi var i Tyskland på kombinert hunde- og ferietur hele familien rett før påske- 2006, da reiste vi ned og så på Vivi. Vi var veldig fornøyd med det vi så, og gjorde avtale med eierne om at vi ville kjøpe henne. 13.5.06 var vi på ny Tysklands tur, og vi reiste da innom og hentet henne - og tok henne med tilbake til Norge.

 

Trond var på Tysklands tur i uke 6 /2007.  Han var der nede på kombinert trening og ferietur. Det ble noen flotte dager. Holger trente jevnt både med Qayser og Vivi, og det var utrolig å se på framgangen de hadde hatt siden vi så de sist. Planen er at de skal ha gjennomført SCHHI og Körung – slik at vi kan hente de i slutten av april. Vi gleder oss til å få de tilbake til Norge, og vi ser fram til å ha de på trening og turer, og ikke minst håper og tror vi at de vil bli en styrke i vårt lille oppdrett i årene framover !!!!


Vivi , Holger og Klaus


Vivi i aksjon


Vivi og Holger i arbeid

 

 

Vivi eies av Laila og Kjell Karlsen i Solbergelva utenfor Drammen. Der bor hun også sammen med en annen Trinento-hund, nemlig Xabi.

Vivi har,  pr sommer 2012,  hatt 4 valpekull. I første kullet med vår egen Qayser ble det 7 valper, og deretter har hun hatt to kull med 2 valper i hvert kull - henholdsvis med Pacco vom Nadelhaus og Ingodds Agassi.  Den 30.8.11  fikk Vivi 6 valper med Rothcos Ashan Kahn.

 

Vi er veldig fornøyd med avkommene som Vivi har gitt oss !!!!

 

Eiere av Vivi er Laila og Kjell Karlsen.

 

I 2013 ble Vivi pensjonist - og nyter livet hos familien Karlsen i Solbergelva, sammen med "søster" Xabi.

 

 

 


trinento.com © 2010 :: post@trinento.com :: Kennel Trinento

www.trinento.com